Jordy van Zonneveld: ´Kijken naar kansen en niet naar beperkingen´

Jordy van Zonneveld houdt zich, als managementondersteuner van de directiesecretaris van de CEO, voornamelijk bezig met de voorbereidingen van directievergaderingen.

Hij werkt bij team Interne Ondersteuning, dat uit 22 medewerkers bestaat en onderdeel is van de afdeling Bedrijfsvoering.

Een andere start

Ik heb Cerebrale Parese, dat is een soort van spasme. Hierdoor ben ik gebonden aan een rolstoel en praat ik wat moeilijker. Toen ik jonger was heb ik hier wel mee geworsteld. Ik had naar het vwo gekund, maar heb dat bewust niet gedaan. Dan had ik namelijk naar het speciaal onderwijs gemoeten en had ik vanwege de reisafstand niet meer thuis kunnen wonen. Door de steun van mijn vrienden durfde ik de stap te zetten naar het reguliere onderwijs. Ik ben begonnen met de mavo, omdat ik wist dat ik dat niveau makkelijk aankon. Aansluitend heb ik de opleiding MBO 4 Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening (SMD) met veel gemak afgerond. 

Afstand tot de arbeidsmarkt

Tijdens mijn stages heb ik mij ingezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Op de eerste stageplek ben ik als trainer begonnen bij de Academie voor Zelfstandigheid. Dit is een landelijke organisatie die de vaardigheden en kennis traint van mensen, voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Als trainer hielp ik mensen met een fysieke beperking om alledaagse dingen te kunnen doen, van boodschappen doen tot klokkijken.

Voor mijn tweede stage ben ik samen met twee andere studenten het project ‘Superheroes’ gestart. Het doel was om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Wij maakten promotiefilmpjes waarin sollicitanten zichzelf voorstelden en stuurden dit door naar bedrijven. Ook organiseerden wij vrijblijvende meeloopdagen, met succes. 

Kansen moet je pakken

Zelf ben ik ook via een gespecialiseerde organisatie aan mijn werk bij SSC-ICT gekomen, namelijk via de Stichting SWOM. Deze stichting begeleidt Young Professionals met een arbeidsbeperking bij het vinden van een volwaardige functie. Ik ben begonnen als medewerker administratie. Vanwege de maatregelen door COVID-19 moest ik vrij snel vanuit huis gaan werken en viel het grootste gedeelte van mijn takenpakket weg. Veel van mijn werkzaamheden moesten namelijk echt op kantoor gebeuren. Gelukkig kreeg ik de kans om op een andere functie te solliciteren en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. SSC-ICT houdt veel rekening met mijn beperking, ik werk in een leuk team en heb veel afwisseling in mijn werk, wat wil een mens nog meer?

Het werk is nooit saai

Als managementondersteuner bereid ik directievergaderingen voor. Daar komt veel bij kijken. Zo maak ik de agenda’s op, zorg ik dat de stukken op tijd worden aangeleverd en verstuurd, actualiseer ik de voorraadagenda, etc. Daarnaast ben ik ook aanspreekpunt als mensen vragen hebben over genomen besluiten door het Directieteam of over definitieve verslagen. Het werk is erg afwisselend en nooit saai. Het is belangrijk om geordend en gestructureerd te kunnen werken, maar je moet vooral een goed geheugen hebben voor deze functie!

Positiviteit wint altijd

Door mijn positieve instelling kijk ik altijd naar kansen en niet naar beperkingen. Dat helpt mij in mijn werk, maar ook in het dagelijks leven. Ook ben ik open en eerlijk, daardoor weten mensen wat ze aan mij hebben. Deze kwaliteiten zet ik niet alleen in om mijn werk goed te doen maar ook om anderen te helpen. Voor iedereen die een achterstand tot de arbeidsmarkt heeft en twijfelt om te solliciteren: gewoon doen!

Ook werken bij SSC-ICT?

Door onze diversiteit aan ICT-diensten zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s uit verschillende disciplines zowel binnen als buiten de ICT.
Er komen wekelijks nieuwe vacatures online, neem een kijkje op Werken voor Nederland.