Over SSC-ICT

Wij zijn SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid. Met onze ICT-diensten zorgen wij ervoor dat ruim 40.000 rijkscollega’s van 7 ministeries hun werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen uitvoeren.

Wij ondersteunen onze collega’s met een digitale werkomgeving op ieder apparaat, op ruim 50 locaties in Nederland én wereldwijd op al onze ambassades en consulaten. Daarnaast beheren en ontwikkelen we een gevarieerd applicatielandschap, bieden we ICT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren we jaarlijks honderden projecten uit. Snelle ICT-ontwikkelingen, politieke belangen en de verschillen tussen de diverse ministeries maken ons werk interessant en uitdagend.

ICT moet altijd en overal werken en onze ruim 1.200 medewerkers zorgen daarvoor. SSC-ICT gaat elke uitdaging aan, om het werken binnen de Rijksoverheid nog beter, sneller, veiliger én leuker te maken. We zijn trots op onze bijdrage aan de publieke taak en op onze grootschalige projecten.

SSC-ICT

SSC-ICT, ICT-Services van en voor het Rijk
Wij zijn SSC-ICT. Eén van de grootste ICT shared service centra van en voor het Rijk.
Onze missie: er met ICT-services voor zorgen dat rijksmedewerkers hun werk in dienst van de samenleving overal, altijd en veilig kunnen uitvoeren.
Zo maken wij onder meer de digitale en directe correspondentie tussen ministeries en de Tweede Kamer mogelijk.
En zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat inspecteurs op locatie ondersteund worden bij hun inspecties naar veiligheid en kwaliteit.

Wij ondersteunen rijksmedewerkers met onze digitale werkomgeving. 
Op 50.000 mobiele apparaten.
Op meer dan 100 locaties in Nederland.
En op ruim 150 ambassadeposten en consulaten over de hele wereld.

Daarnaast beheren en ontwikkelen we een gevarieerd applicatielandschap.
Bieden we ICT diensten met extra hoge beveiligingsniveaus. 
En voeren we jaarlijks honderden ICT projecten uit.
Als basis van al onze ICT-dienstverlening hebben wij een eigen state-of-the-art overheidsdatacenter ingericht.

ICT moet altijd werken.
Zowel thuis.
Als in de trein.
Als op kantoor.

Alle 1.200 medewerkers van SSC-ICT blijven dagelijks de uitdaging aangaan om het werk binnen de Rijksoverheid leuker, beter en gemakkelijker te maken.
Kijk voor meer informatie op SSC-ICT.nl