Over SSC-ICT

Wij zijn SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid. Met onze ICT-diensten zorgen wij ervoor dat ruim 50.000 rijkscollega’s van 7 ministeries hun werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen uitvoeren.

Wij ondersteunen onze collega’s met een digitale werkomgeving op ieder apparaat, op ruim 50 locaties in Nederland én wereldwijd op al onze ambassades en consulaten. Daarnaast beheren en ontwikkelen we een gevarieerd applicatielandschap, bieden we ICT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren we jaarlijks honderden projecten uit. Snelle ICT-ontwikkelingen, politieke belangen en de verschillen tussen de diverse ministeries maken ons werk interessant en uitdagend.

ICT moet altijd en overal werken en onze ruim 1.300 medewerkers zorgen daarvoor. SSC-ICT gaat elke uitdaging aan, om het werken binnen de Rijksoverheid nog beter, sneller, veiliger én leuker te maken. We zijn trots op onze bijdrage aan de publieke taak en op onze grootschalige projecten.

De digitale wereld verandert met de dag. Het is daarom ontzettend belangrijk dat onze 40.000 rijkscollega's hun werk in dienst van de samenleving altijd en overal veilig kunnen uitvoeren.

Wij ontzorgen zeven ministeries met onze digitale werkomgeving, op ieder apparaat, op ruim 50 locaties in Nederland en wereldwijd op onze ambassades en consulaten.

Zo maken wij onder meer de digitale en directe correspondentie tussen ministeries en de Tweede Kamer mogelijk. Ook ondersteunen wij de inspecteurs met onze ICT-diensten op locatie bij hun inspecties naar veiligheid en kwaliteit. 
En zorgen we ervoor dat onze ICT diensten altijd en overal werken.
Op kantoor, thuis en tegenwoordig ook in een park of het café.

De impact van ons werk is enorm vanwege de grote van onze ICT infrastructuur,
het nationale en internationale belang en de hoge beveiligingsniveaus.
Wij hebben een Security Operations Center ingericht om vertrouwelijke data te beschermen en cyberaanvallen te ondervangen.

En in één van de grootste datacenters van Nederland beheren en ontwikkelen wij onze ICT infrastructuur. Hierbij werken wij met de meest geavanceerde technieken en systemen. Met onze kennis van applicaties geven wij gericht advies en zetten
wij data om in realtime informatie.

Zo helpen wij onze rijkscollega's slimmer te werken.

Kom jij ook het werken binnen de Rijksoverheid leuker, veiliger en gemakkelijker maken?
Kijk dan voor meer informatie op ssc-ict.nl