Hugo Meeldijk: ´Choose your battles’

Hugo is Windows serverbeheerder bij team Server System Services.

Bij dit team werken 18 mensen en het team is onderdeel van afdeling Platform Services van de Business Unit Infra.
 

Veelzijdige troubleshooter

Ik heb een veelzijdige functie en werk samen met alle teams van de afdeling Platform Services. Wij beheren en onderhouden de Windows-systemen in ons verzorgingsgebied en daar komt het nodige bij kijken. Alle servers moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen en het is aan ons om ze 100 procent up-to-date te houden.
Ook monitoren we om te zien of een server down is of een disk aan zijn opslaglimiet zit. Met elkaar zijn we echte troubleshooters. De veelzijdigheid van mijn functie zit ook in het feit dat ik, naast mijn beheerwerkzaamheden, regelmatig een rol speel in projecten. Zo heb ik de upgrade van Powershell voor mijn rekening genomen en heb ik een bestaand script van 1700 regels terug weten te brengen naar slechts 15 regels, inclusief controles.

De kracht van samenwerking

Omdat mijn functie zo veelzijdig is  werk ik veel samen met collega’s, zowel uit andere teams als  binnen multidisciplinaire teams. Bij het opzetten van een Windows-systeem moeten we namelijk ook rekening houden met de applicaties die erop draaien en de wensen van onze klanten. Samen maak je een product sterker én ook elkaar. Ik heb de ervaring dat we vooral moeten kijken waar onze kracht ligt en dat we daar de focus op moeten houden. En soms betekent dat even geduld hebben, als niet alles gelijk vlotjes verloopt. ´Choose your battles´, zou ik zeggen.    

Cruciale rol

De systemen die ik beheer vervullen voor veel mensen een cruciale rol. Als bijvoorbeeld het BIG-register (het register ‘Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) uitvalt, betekent dat een groot probleem voor alle huisartsen in Nederland. Maar ook beveiligingssystemen vallen deels onder onze verantwoordelijkheid. De impact van mijn werk is hierdoor groot. En juist dat maakt mijn baan zo uitdagend en interessant. 

Go with the flow

Ik ben nog jong, maar mijn ICT-carrière is tot nu toe best vlotjes verlopen. Tijdens mijn mbo-opleiding heb ik stage gelopen bij de servicebalie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Na het behalen van van mijn diploma werd mij een contract aangeboden bij SSC-ICT. Ik ben begonnen met het uitgeven van smartphones en het installeren van applicaties, maar zit nu volop in de techniek, met een verantwoordelijke en zelfstandige functie. Hoe mooi wil je het hebben?

Bijdrage aan een veilige (digitale) samenleving

Naast mijn baan als beheerder in de ICT, ben ik in opleiding als lifeguard bij de Amsterdamse Reddingsbrigade. Als ik klaar ben mijn opleiding ben ik in staat om zelfstandig een drenkeling uit het water te halen, en als het nodig is te reanimeren. En daar moet je lef voor hebben en sterk in je schoenen staan. Ik ben blij dat ik, zowel door mijn werk als door mijn hobby, mijn steentje bij kan dragen aan een veilige samenleving.

Ook werken bij SSC-ICT?

Door onze diversiteit aan ICT-diensten zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s uit verschillende disciplines zowel binnen als buiten de ICT.
Er komen wekelijks nieuwe vacatures online, neem een kijkje op Werken voor Nederland.