Traineeship bij SSC-ICT

Traineeship: brede oriëntatie op meerdere beleidsterreinen

Ben je net of bijna afgestudeerd? Een combinatie van werken en (door)leren kan aantrekkelijk zijn. Een traineeship is dan een optie. SSC-ICT neemt deel aan het rijksbrede ICT-traineeprogramma voor HBO- en WO afgestudeerden met maximaal vier jaar werkervaring.

Als Rijks ICT-trainee meehelpen aan de toekomst van Nederland

Het Nederland van de toekomst zoekt ICT’ers van nu. Als ICT’er bij de Rijksoverheid werk je aan maatschappelijke thema’s die heel Nederland aangaan. Bijvoorbeeld aan het beveiligen van DigiD. Het systeem dat jaarlijks meer dan 200 miljoen authenticaties verwerkt. Of aan complexe vraagstukken op het gebied van Big data- en cloud-technologie. Wij leiden jonge talenten zelf op met het nieuwe 2-jarige Rijks ICT Traineeprogramma (RITP).

2 Richtingen

Het ICT werkveld bij de Rijksoverheid is heel breed. Daarom hebben we een splitsing gemaakt in het traineeprogramma. In het CIO-programma is naast vakkennis, de procesmatige kant belangrijk. Je leert de perfecte verbinding te leggen tussen primaire processen, bedrijfsvoering, uitvoering en toezicht met ICT. Bij het CTO-programma ligt de nadruk meer op de vakinhoudelijke kant. Je werkt mee aan IT-oplossingen voor het integreren van nieuwe technologie in bestaande producten, applicaties of diensten, of voor het creëren van nieuwe oplossingen.

Ga voor alle informatie naar de speciale pagina op werkenvoornederland.nl, Rijks ICT Traineeprogramma.

Ook SSC-ICT doet mee aan het Rijks ICT Traineeprogramma.

Trainee bij SSC-ICT

SSC-ICT verzorgt met zo’n 1.100 medewerkers de ICT-dienstverlening voor ruim 40.000 rijksambtenaren. In het verleden verzorgden alle ministeries de ICT-werkplekken voor hun ambtenaren nog zelf. Dat kon slimmer. Waarom deze voorzieningen niet delen? Zo is SSC-ICT ontstaan.

Wij zijn SSC-ICT, partner van en voor het Rijk. Wij zijn er altijd. Samen met acht ministeries werken we aan een eigentijdse en compacte Rijksdienst. Wij vinden het belangrijk om jonge mensen met inspirerende ideeën deel te laten maken van onze organisatie. Wij bieden je een dynamische werkomgeving tussen ICT-professionals die dagelijks bezig zijn met verbeteren en vernieuwen van onze services. Je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden als ICT-professional in een groeiende organisatie.

Voorbeelden van projecten bij SSC-ICT

SSC-ICT bied services op het gebied van moderne werkplekken (tijd en plaats onafhankelijk). Daarnaast doen wij veel meer:

  • SSC-ICT werkt Voor de Rijksambtenaar: we ondersteunen de Rijksambtenaar om sneller, slimmer en makkelijker te werken door intelligente ICT-oplossingen te bieden .
  • SSC-ICT werkt Voor Nederland: De ministeries maken gebruik van onze ICT-faciliteiten en services om burgers, bedrijven en instellingen nog beter van dienst te kunnen zijn.
  • SSC-ICT werkt Grensoverschrijdend: we ondersteunen het Rijk wereldwijd; 24/7 beveiligd werken

Algemeen Rijkstraineeprogramma

Binnen de Rijksoverheid bestaat ook een meer algemeen Rijkstraineeprogramma dat twee jaar duurt. Het grootste deel werk je bij één ministerie, meestal op verschillende werkplekken. In het tweede jaar werk je nog drie tot zes maanden bij een ander ministerie. De kern van het traineeprogramma is een brede oriëntatie op meerdere beleidsterreinen. Je leert onderlinge verbanden zien en bent daarna breed inzetbaar.