Dyslexie

Als je hinder ondervindt door een vorm van dyslexie, kunnen de volgende ICT-functies nuttig zijn:

• Meeleesfunctie; het meelezen van tekst op het scherm en het tegelijkertijd kunnen horen van de tekst.
  • Woordsuggesties; het geven van woordsuggesties, ook bij gebruik van foutieve spelling.
  • Context gerelateerd woordenboek; het oproepen van context bij moeilijke woorden.

Maatwerktraject

Het is mogelijk om ondersteunende software te laten installeren in de Digitale Werkomgeving Rijk, maar dit valt niet binnen onze standaard dienstverlening. SSC-ICT kan wel op verzoek van de manager en de medewerker een maatwerktraject starten om de mogelijkheden te bekijken.

Wil je additionele software aanvragen? Neem dan contact op met onze Servicedesk voor het starten van een maatwerktraject.