Hoe kan ik mijn gegevens van mijn iPhone of iPad veiligstellen via iCloud?

Hoe kan ik mijn gegevens van mijn iPhone of iPad veiligstellen via iCloud?

Als je een nieuwe iPhone of iPad krijgt, kun je de gegevens van je oude apparaat veiligstellen (back-up maken) en deze vervolgens overzetten naar je nieuwe toestel. Je kunt dit doen via iCloud.

Belangrijk! Opladen batterij. Gebruik alleen de originele kabel die bij het apparaat wordt meegeleverd. Andere kabels kunnen schade aan het apparaat of brand veroorzaken.

1. Zorg ervoor dat de iOS-versie van het oude apparaat gelijk is aan de versie van het nieuwe apparaat. De nieuwste iOS-versie kun je downloaden via:
    Instellingen > Algemeen > Software-update en voer de hier gevraagde stappen uit
    Let op: Als je het apparaat wilt updaten moet je een wifi-verbinding hebben en moet de batterij voor meer dan 50% opgeladen zijn.
  2. Als de software klaar is met downloaden klik je op Installeer. Als de installatie klaar is kan je de gegevens die je wilt bewaren in de iCloud plaatsen.
  3. Ga naar Instellingen >iCloud en zet de schuifjes aan bij de gegevens die je wilt overzetten naar je nieuwe toestel.
    Let op: Privé-mailboxen zoals Hotmail en Gmail hoef je niet te bewaren, deze mail staat al op de server van je mailbox en neemt anders te veel ruimte in beslag op de iCloud.
    Je kan als dat nodig is de opslagruimte van de iCloud uitbreiden voor € 0,99 per maand. Dit kan je per maand aan- en uitzetten. Ga naar iCloud > Opslag en kies voor Wijzig opslagabonnement. Je betaalt met je ingestelde betaalmogelijkheid, of met een iTunes kaart met betaaltegoed. Je moet zelf betalen voor de extra opslagruimte, omdat er een back-up wordt gemaakt van niet-zakelijke privégegevens.
  4. Als je genoeg opslagruimte hebt klik je op Reservekopie en zet je het schuifje aan bij iCloud-reservekopie. Klik in het pop-up-venster op OK en voer je Apple-ID in (zorg dat je toestel met wifi verbonden is) en klik op de blauwe tekst Maak nu reservekopie.
    Het kopiëren kan, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens, tussen de 1 minuut en ruim een uur duren.
  5. Als de tekst Maak nu een reservekopie weer blauw is en eronder een tijd staat, is de reservekopie klaar.
  6. Je kan nu de iPhone/iPad wissen voordat je hem inlevert:
  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in
  • Kies voor Wis alle inhoud en instellingen
  • Voer je de toegangscode van je iPhone/iPad in en je Apple-ID
  • Het toestel wordt nu gewist