Ik werk flexibel

Ik werk flexibel

Je mail checken, vergaderen, een memo lezen, telefoongesprekken voeren of afstemmen met een collega. Je werkdag bestaat uit verschillende activiteiten. Het komt bijna nooit voor dat je acht uur lang achter je bureau zit. Vanuit die gedachte is de Rijnstraat ingericht. Er zijn verschillende soorten plekken waar jij straks kunt werken, waaronder 3450 arbo conforme bureau werkplekken. Die bevinden zich door het hele pand: van de lobby tot aan de daktuinen.

De ICT-uitrusting op bureau werkplekken

De bureau werkplekken zijn uitgerust met een enkel 27 inch beeldscherm, gemonteerd op een arm, groot genoeg om 2 A4tjes naast elkaar te zien. Verder hebben alle bureau werkplekken een vaste muis, een vast toetsenbord, 3 stopcontacten en 1 netwerkaansluiting.

In het voorkeursgebied van IND/COA/DT&V krijgen de bureaus twee 24 inch beeldschermen, omdat bepaalde computerprogramma’s die zij gebruiken, dit (nog) vereisen.

In het voorkeursgebied van BZ, IenW en de 16e etage, zijn 2 netwerken beschikbaar, 1 van BZ en 1 voor de overige bewoners. Het schakelen tussen deze 2 netwerken kan door een netwerkschakelaar (een zwart kastje die op het bureau staat), waarmee je eenvoudig van netwerk kan wisselen.

Op de bureaus ligt een USB-kabel die je in de laptop kan doen waarmee je eenvoudig gebruik maakt van het vaste beeldscherm, muis, toetsenbord en het vaste netwerk.

Overlegplekken

In totaal zijn er 2760 overlegplekken in de Rijnstraat. Op 1500 van deze overlegplekken vind je ook een netwerkaansluiting en stopcontacten. De netwerkaansluiting voor BZ is te herkennen aan een bruine sticker of klepje.

Tips

  • Plan een moment per week waarin je bepaalt waar je werkt en vermeldt dit in je agenda.

  • Stel je agenda open voor je collega's.

  • Vermeld in je chat-programma waar je je bevindt zodat je goed vindbaar bent voor je collega's.

  • Zorg voor een goed ingevuld Rijksportaalprofiel met onder meer mobiel telefoonnummer en emailadres.