Ik heb ICT-voorzieningen nodig

Ik heb ICT-voorzieningen nodig

De Rijnstraat beschikt over ICT-voorzieningen die het jou mogelijk maken flexibel en activiteitgericht te werken.

Printen, kopiëren en scannen

Er staan ongeveer 80 (multifunctionals) printers. Hiermee kun je zoals je gewend bent printen, scannen en kopiëren. Omdat je niet altijd op dezelfde plek zit, gebruik je ook niet altijd dezelfde printer. In de Rijnstraat werk je, net als in veel andere rijkskantoren, met follow-me printing. Nadat je de printopdracht verstuurd hebt, kun je op elke multifunctional in het gebouw je document laten printen. Dit doe je door je rijkspas ervoor te houden. Je hoeft dus niet een nieuwe printer te installeren, maar je kunt de dichtstbijzijnde printer gebruiken. Uitzondering hierop zijn DT&V, IND, COA en RWS. Bij hen dient eenmalig de followme printque te worden geïnstalleerd. In mei vertellen we hoe je makkelijk een nieuwe printer toevoegt in de Rijnstraat.

Printen vanaf je smartphone of tablet

Het is ook mogelijk om vanaf je smartphone of tablet via het follow-me principe te printen (met uitzondering van BZ, hier is mobiel printen niet ingevoerd).

Vast netwerk

De Rijnstraat beschikt over zowel een vast als een draadloos netwerk (wifi). Op elk bureau ligt een usb-kabel die je op je laptop of tablet kunt aansluiten. Daarmee maak je automatisch gebruik van het vaste netwerk, het beeldscherm, de muis en het toetsenbord. Voor ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken is er een extra beveiligd netwerk beschikbaar.

Wifi

Overal in het gebouw is wifi beschikbaar waarmee je je laptop, smartphone of tablet mee kunt verbinden.

Er zijn drie wifi netwerken beschikbaar in de Rijnstraat.

1.Govroam

Govroam is een groot overheids wifi netwerk. Je krijgt met govroam toegang tot internet en mail met je smartphone, tablet of laptop. Je hoeft slechts één keer in te loggen en je hebt wifi. Niet alleen in de Rijnstraat maar ook in tientallen andere rijkskantoren in Nederland. Voor govroam moet je vooraf een username en password aanvragen. Hierover word je door je eigen organisatie geïnformeerd. Uitzondering zijn de ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zij ontvangen ruim voor de inhuizing een mailing met instructies hoe een username en password is aan te vragen.

2.Rijks2Air-M

Deze is voor ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Milieu die een managed laptop gebruiken. Je hoeft hier geen password of username voor in te voeren.

3. Gast wifi (rijk2air-gast)

Voor bezoekers is er ook een wifi netwerk beschikbaar. Bij de receptie krijgt een bezoeker, naast een bezoekerspas, de username en password van dit netwerk.
De bezoeker krijgt een algemeen wachtwoord van het gastnetwerk. Na aanmelden op het netwerk dient de bezoeker zich te registreren op het portaal. Daarna heeft de bezoeker wifi.

Bellen

In het hele pand ben je op je mobiel goed bereikbaar via Vodafone. Hiervoor is een speciaal telefonie indoordekkingsnetwerk aangelegd dat zorgt voor goede dekking binnen het gebouw. Ook is er een zogenaamde softphone (bellen via internet) ter beschikking voor (secretariële) medewerkers.

Tips

  • Met je smartphone kun je ook een conference call opzetten met meerdere deelnemers.
  • Zet wifi alleen aan als je in een vertrouwde omgeving bent zoals een rijkspand of thuis.
  • Veel onderweg? Denk dan ook aan een mobiele oplader (powerbank) voor je smartphone, laptop of tablet.