Mirella Pronk: ´14.000 smartphones, iPads en laptops thuis laten bezorgen´

Mirella Pronk is als coördinator bij Lifecycle Management verantwoordelijk voor onder meer het tijdig vervangen van persoonsgebonden mobiele apparatuur.

Haar team bestaat uit 6 medewerkers en maakt deel uit van de afdeling Gebruikersondersteuning van de Business Unit Standaard.

Lifecycle Management

Iedere rijksambtenaar uit het verzorgingsgebied van SSC-ICT heeft meerdere persoonsgebonden mobiele apparaten in beheer, om hun werkzaamheden altijd en overal uit te kunnen voeren. Denk hierbij aan smartphones, iPads en laptops. In verband met onze hoge security-eisen en updates van de leverancier moeten deze apparaten eens in de paar jaar worden vervangen om te zorgen dat alles optimaal blijft werken. Ik ben sinds 3 jaar de coördinator van het team dat dit regelt. En daar komt veel bij kijken: planningen maken, handleidingen controleren, voorraadbeheer, maar ook overleg met de klant over de vervangingen die plaatsvinden.

Trots

Omdat vrijwel iedereen vanwege COVID-19 thuis moest werken, hebben we de afgelopen periode een nieuwe werkwijze ontwikkeld voor het uitleveren van toestellen. Dit deden wij in samenwerking met team Logistiek en met de Interdepartementale Post- en Koeriersdienst (IPKD). Normaal gesproken komt iemand naar een van onze servicebalies om zijn of haar apparatuur om te wisselen, maar dat is nu natuurlijk niet mogelijk. Ik ben er trots op dat we deze nieuwe werkwijze met elkaar hebben ontwikkeld. Hierdoor hebben we inmiddels 14.000 smartphones, iPads en laptops zonder problemen bij onze klanten thuis kunnen bezorgen.

Breed werkveld

Naast mijn studie aan het mbo heb ik in de horeca gewerkt, en daar ben ik na het behalen van dit diploma ook nog een tijd blijven werken. In 2008 ben ik daarmee gestopt en ben ik begonnen bij de Rijksoverheid, waar ik onder andere werkte als eerstelijns incidentencoördinator en ICT-ondersteuningsspecialist. Hier heb ik de afgelopen jaren diverse certificaten behaald waaronder ITIL Foundation, PRINCE@ Foundation en Agile Business Advanced.
Sinds 2013 werk ik bij SSC-ICT, eerst als medewerker van de Servicedesk en inmiddels als coördinator bij Lifecycle Management. Voor deze functie heb ik contact met veel collega’s van andere teams en ook met onze klanten van de verschillende ministeries. Een ontzettend breed werkveld dus, wat mijn werk uitdagend en leerzaam maakt!

Verbeteren als uitdaging

Ik heb een hands-on mentaliteit, zoek altijd naar oplossingen en mogelijkheden en vind het fantastisch om mensen met elkaar te verbinden. Ik zeg altijd: ‘We moeten het met z’n allen doen dus help elkaar waar je kan, om door te kunnen gaan.’
We hebben ons Lifecycle Management nu goed geregeld, maar ik zie ook nog wel een aantal verbeterpunten en daar zit mijn uitdaging in.

Werk met impact

Rijksambtenaren zijn door alle maatregelen vanwege COVID-19 afhankelijker van hun mobiele apparatuur dan ooit tevoren. Als een smartphone of laptop niet goed werkt kan dit cruciale gevolgen hebben voor onze collega’s, en daarmee voor de samenleving. Omdat ik er, samen met mijn team, voor zorg dat onze klanten voorzien zijn van goed werkende apparatuur, heeft ons werk dus behoorlijk wat impact.

Ook werken bij SSC-ICT?

Door onze diversiteit aan ICT-diensten zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s uit verschillende disciplines zowel binnen als buiten de ICT.
Er komen wekelijks nieuwe vacatures online, neem een kijkje op Werken voor Nederland.