Daniella Buring: ´De wil om je schouders eronder te zetten´

Daniella Buring geeft als hoofd van de afdeling Operations leiding aan 40 collega’s.

Deze afdeling bestaat uit twee teams, Operational Support en Proactieve Monitoring & Beheer, en is onderdeel van de Business Unit Basis Infra.

Poppen en vlotten

Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in techniek. Als kind speelde ik én met poppen én ik bouwde vlotten. Ook haalde ik radio’s uit elkaar om te kijken hoe die in elkaar zaten. Gelukkig hebben mijn ouders mij volledig vrijgelaten in de schoolkeuze die ik wilde maken. En zodoende ben ik na mijn middelbare school elektrotechniek aan de HTS gaan studeren. Niet een voor de hand liggende keuze voor een meisje in die tijd, en nog steeds niet, maar ik voelde me daar als een vis in het water. En ook nu nog, als enige vrouw in een omgeving met voornamelijk mannen, voel ik me prima thuis. Alhoewel het niet slecht zou zijn als er iets meer balans was tussen het aantal mannen en vrouwen. Vrouwen kijken toch net iets anders tegen zaken aan dan mannen en dat werkt vaak heel verhelderend.

Van alle markten thuis

Na mijn opleiding heb ik onder andere gewerkt als software engineer bij verschillende grote bedrijven en ben ik accountmanager geweest bij een detacheerder van ICT-personeel. Via verschillende functies bij de Rijksoverheid ben ik in 2016 gestart als afdelingsmanager bij SSC-ICT. Ik ben verantwoordelijk voor de resultaten die we als ondersteunende afdeling opleveren.
Mijn functie is ontzettend divers. Naast het managen van medewerkers houd ik me ook bezig met de ontwikkeling van de afdeling, financiële zaken, het bepalen van onze doelstellingen én het managen van veranderingen binnen de organisatie. 
Mede door mijn technische achtergrond, kan ik de ontwikkelingen in de ICT goed volgen. En dat helpt om in gesprekken snel to the point te komen.

Volop in ontwikkeling

Binnen SSC-ICT zijn we volop in ontwikkeling. Ik ben trots op de inzet die de medewerkers leveren, veelal in nauwe samenwerking met diverse collega’s in de organisatie. Hierdoor behalen we mooie resultaten.
Zo hebben we een centraal monitoringsysteem opgezet, zodat eventuele opkomende verstoringen in de dienstverlening direct zichtbaar worden. Hierdoor kunnen we deze direct verhelpen via het team Proactieve Monitoring en Beheer, dat 24x7 ondersteuning levert aan onze klanten over de gehele wereld.
Ook maken we flinke stappen met het project B-Next. Dit veelomvattende project is gericht op het samenvoegen van verschillende beheeromgevingen. Het doel is om eind dit jaar de eerste beheerwerkplek ‘nieuwe stijl’ op te leveren, waarin de balans tussen veiligheid en werkbaarheid centraal staat. Een mooi staaltje samenwerking tussen beheerders van verschillende afdelingen in de organisatie.  
Daarnaast zal ook bij ons het werken in de cloud, met alle ontwikkelingen daar omheen, impact gaan hebben. We willen ons, in samenwerking met onze klanten, nog meer gaan richten op het finetunen van de dienstverlening.

Lef en creativiteit

De dynamiek, omvang en complexiteit van de ICT-dienstverlening die onze organisatie levert is groot en dat maakt mijn baan zo interessant en uitdagend. Als je in een grote ICT-organisatie wilt werken moet je vooral analytisch en leergierig aangelegd zijn én natuurlijk basiskennis hebben van ICT. De specifieke technieken en tools leer je gaandeweg wel. Maar beschik je daarnaast ook nog over een behoorlijke dosis lef en creativiteit en ben je bereid om je schouders eronder te zetten, dan ga je een gouden toekomst tegemoet.

Ook werken bij SSC-ICT?

Door onze diversiteit aan ICT-diensten zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s uit verschillende disciplines zowel binnen als buiten de ICT.
Er komen wekelijks nieuwe vacatures online, neem een kijkje op Werken voor Nederland.