Flexibel werken tot in de detail doorgevoerd

Oud gebouw in een nieuw jasje

In mei 2015 keerde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) terug in het geheel vernieuwde pand 'De Resident'. In juli volgde ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het kantoorgebouw is helemaal vernieuwd.

Dit vraagt onze klant

Beide ministeries hebben bij de aanvraag van het huisvestingsprogramma duidelijk gesteld dat verhuizen en vernieuwen hand in hand moet gaan, met het accent op vernieuwen. Het nieuwe kantoor moet passen in de toekomstige rijksbrede ontwikkelingen en het kantoorconcept moet flexibel werken ondersteunen en stimuleren. Met deze heldere opdracht gaat SSC-ICT aan de slag. Bij de inrichting van De Resident staat voorop dat je overal kunt werken en niet meer gebonden bent aan een vaste werkplek.

De Resident - belstoel

De oplossing voor onze klant

Flexibel werken wordt tot in detail doorgevoerd; het is mogelijk om vanaf elk willekeurig bureau te werken met een desktop of een laptop. Ook kunnen medewerkers draadloos werken met een tablet of smartphone.

Floorwalkers bieden nazorg

Om er voor te zorgen dat iedereen bij terugkeer probleemloos aan het werk kon, werd elke etage een SSC-ICT nazorgteam ingezet, de Floorwalkers. De Floorwalkers waren beschikbaar om alle ICT-vragen te beantwoorden en knelpunten op te lossen. Voor meer complexe vragen kon het nazorgteam met een speciale nazorg-app terugvallen op het SSC-ICT expertiseteam.