Dienstverlening rijksinspectiekantoor Zwijndrecht

Flexwerken en voorzieningen delen in verzamelrijkskantoor Zwijndrecht

Het rijksinspectiekantoor in Zwijndrecht is het eerste gebouw in Nederland waar drie inspectiediensten onder één dak zitten. Mede dankzij SSC-ICT kunnen de ongeveer 300 ambtenaren tijd, plaats- en apparaatonafhankelijk werken. Een groot voordeel is dat basis ICT-voorzieningen zoals wifi en printers worden gedeeld.

‘SSC-ICT is er trots op de ICT-dienstverlener te zijn voor dit mooie pand’, vertelt André Han, projectleider bij SSC-ICT. ‘Het is geweldig om dit kantoor te voorzien van alle ICT-gemakken en werkcomfort.’ De dienstverlening van SSC-ICT bestaat uit locatiegebonden ICT, de digitale werkomgeving en lokale gebruikersondersteuning. Dit betekent dat SSC-ICT onder andere heeft gezorgd voor:

  • Een vast netwerk

  • Wifi

  • Beeldschermen

  • Port replicators

  • Kiosk-PC’s

  • Toestenborden en muizen

  • Follow Me printen

  • Devices zoals laptops en smartphones

Vruchtbare samenwerking

Peter Kersch, Nederlands Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) informatiemanagement, is tevreden over de samenwerking: ‘Voor de NVWA als onderdeel van het ministerie van Economische Zaken is het nieuw om met een andere ICT dienstverlener te werken. We moeten nog wennen aan alle mogelijkheden. De samenwerking met André Han en SSC-ICT was echter een eye-opener. We hebben voorspoedig en fijn samengewerkt. Op een paar kleine kinderziekten na is het een vruchtbaar proces met een mooi eindresultaat geworden. Hopelijk kan dit een blauwdruk worden voor toekomstig gedeelde rijkspanden waarbij generieke ICT voorzieningen één geheel zijn en verzorgd worden door één overheid ICT dienstverlener.'

Multifunctioneel kantoor

Sinds november 2016 werken de inspectiediensten van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), Inspectie Leefruimte en Transport (ILT) en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vanuit het rijksinspectiekantoor Zwijndrecht. SSC-ICT verzorgt de digitale werkomgeving voor ILT en de inspectie SZW. DICTU doet dit voor de werkplekondersteuning voor NVWA.

Voorheen bewoonde de NVWA het pand met haar laboratoria. Een klein laboratorium is behouden gebleven en alle overige ruimten zijn ingericht volgens 'Het Nieuwe Werken’. Door de gunstige ligging met ruime parkeergelegenheid is het rijksinspectiekantoor een prima uitvalsbasis voor alle inspecteurs. Kortom: een multifunctioneel rijkskantoor, van alle gemakken voorzien en klaar voor de toekomst.