Nuclear Security Summit

Veilige ICT-voorzieningen, een must tijdens de Nuclear Security Summit

Om het nucleair terrorisme een halt toe te roepen werd in maart 2014 door gastheer Nederland de Nuclear Security Summit (NSS) georganiseerd. De NSS is een initiatief van president Obama om de veiligheid rond nucleair materiaal te verbeteren.

De NSS werd bezocht door ruim 50 staatshoofden, 1.000 delegatieleden, 3.000 journalisten en ruim 1.000 medewerkers.

Dit vraagt onze klant

Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, organisator van dit grootschalige en belangrijke evenement, is het cruciaal dat:

  • de internettoegang zeer goed beveiligd is
  • de vaste en mobiele telefooncapaciteit voldoende is
  • de infrastructuur goed beveiligd is
  • dit gerealiseerd wordt met een beperkt budget

Het ministerie wendt zich tot SSC-ICT met de opdracht dat het project door de overheid zelf uitgevoerd moet worden.

De oplossing voor onze klant

Met een voorbereiding van een jaar, een team van 300 projectmedewerkers en een goede samenwerking tussen de tientallen overheids- en private partijen is in slechts negen dagen de gehele ICT-omgeving opgebouwd.

Door slim gebruik te maken van apparatuur van andere locaties zijn de kosten beperkt en bleef het hele evenement ruim binnen budget.

"Your hospitality was great, the organization flawless and my visit was truly gezellig" (President Obama)

Nominatie ICT-project van het jaar

De prestatie van SSC-ICT bleef niet onopgemerkt. We zijn voor dit project genomineerd voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar bij de overheid. Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten, organisaties en personen die zich positief onderscheiden binnen het ICT-vakgebied. SSC-ICT viel niet in de prijzen, maar we nemen de positieve opmerkingen van het juryrapport zeker mee in toekomstige projecten.

"Ik ben als voorzitter van deze NSS zeer tevreden" (Minister President Mark Rutte)

Juryoordeel

Dankzij de inzet van 300 projectmedewerkers en samenwerking tussen tientallen overheids- en private partijen is de NSS een groot succes geworden. Ook aan allerlei last-minute wensen kon worden voldaan. En dat voor een derde van het oorspronkelijke budget. Velen zijn geïnspireerd geraakt door het doel en hebben de grenzen van hun kunnen verlegd. Kennis is in draaiboeken vastgelegd voor een volgend vergelijkbaar evenement. Mark Rutte zei: ‘Ik ben als voorzitter van deze NSS zeer tevreden.‘ Dit waren voor de jury belangrijke realisaties waardoor dit project zeker een nominatie verdiende.