Flexibel werken

DWR Next - De werkomgeving van de toekomst

Op ieder apparaat, overal en altijd werken volgens de nieuwste beveiligingstandaarden. Voor veel rijksambtenaren is dit inmiddels mogelijk.

Overleggen

Behoefte aan flexibiliteit

SSC-ICT levert sinds 2009 voor meerdere ministeries de werkplekdienst Digitale Werkomgeving Rijk (DWR). Door de snelle ICT-ontwikkelingen en toenemende behoefte aan flexibiliteit wordt de werkplekdienst verder ontwikkeld. Dit concept wordt uitgewerkt onder de noemer DWR Next; een project voor en door gebruikers ontwikkeld.

Interne en externe samenwerking

Medewerkers kunnen straks tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken binnen de werkomgeving van het eigen ministerie, maar ook in samenwerking met andere rijkscollega’s en externe organisaties. Daarnaast is de virtuele werkplek ook beter beveiligd.

DWR Next voor acht ministeries

De nieuwe werkomgeving komt beschikbaar voor acht ministeries en locaties die voldoen aan de rijkskantoren-standaard. Medewerkers kunnen dan inloggen op hun eigen werkomgeving, documenten en applicaties delen en via video of chat communiceren met collega rijksambtenaren. DWR Next zal in verschillende fases worden uitgerold.

Heb je vragen over DWR Next? Stuur dan een e-mail naar sscictdwrnext@minbzk.nl.

Wat kan je met DWR Next doen?