Efficient en flexibel werken in Rijnstraat 8

Efficient en flexibel werken in Rijnstraat 8

Naast het Centraal Station in Den Haag wordt hard gewerkt aan een vernieuwd rijksverzamelkantoor: Rijnstraat 8. Dit kantoor is een resultaat van het nieuwe masterplan Kantoorhuisvesting Den Haag waarin de Rijksoverheid efficiënter om gaat met haar vierkante meters.

Rijnstraat 8 wordt ingericht als een zogenaamd ‘multi-tenant’ Rijkskantoor. Een kantoor met flexibele werkplekken die door meerdere rijksorganisaties wordt gedeeld en waarin ‘activiteit gebaseerd’ werken wordt gestimuleerd.

Basis ICT en ondersteuning

In 2017 betrekken vijf rijksorganisaties dit rijkskantoor. SSC-ICT neemt de basis ICT in het pand voor haar rekening. Ook ondersteunt SSC-ICT een aantal rijksorganisaties met flexibele werkplekken en ICT-voorzieningen, zoals netwerk, wifi, printen en audiovisuele middelen.

Flexibele werkplekken

Een kantoor dat uitgaat van flexibele werkplekken vraagt een andere ICT-uitrusting dan een kantoor met vaste werkplekken. De rijksambtenaar kan, ongeacht voor welke organisatie hij werkt, overal werken met zijn device en gebruik maken van print -en audiovisuele faciliteiten. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe Plekchecker app, waarmee rijksambtenaren makkelijk een vrije werkplek kunnen vinden binnen het kantoorpand.

Open indeling

Openheid staat centraal in de Rijnstraat. Het nieuwe kantoorlandschap kenmerkt zich door openheid, uitzicht en diversiteit in werkplekken, variërend van gesloten tot open en van een transparant kantoorinterieur tot werken in het groen.