SSC-ICT Serviceinfo-app

Download 'm nu!

Een netwerkstoring of virusdreiging? Eén berichtje op je mobiel en je weet gelijk wat er aan de hand is, en wanneer een storing weer is opgelost. De Serviceinfo-app is er voor alle Rijksambtenaren die gebruikmaken van onze ICT-services. Je vindt hem in de appstores voor jouw Android- of iOS-toestel (zoekterm: serviceinfo).

Lees je dit mailtje op je mobiel? Dan kun je deze linkjes gebruiken om meteen bij de app te komen:

De eerste keer dat je de app opent geef je aan bij welk ministerie en vanaf welke locatie(s) je werkt. Zo ontvang je alleen die berichten die voor jou relevant zijn. Bovendien zorgt de Serviceinfo-app dat je het bericht ook ziet als je niet achter je laptop of computer zit. Zo kun je dus beter rekening houden met een storing of gepland onderhoud.

Veelgestelde vragen

  • Bij het activeren van de Serviceinfo-app geef je éénmalig je mailadres op. We gebruiken dit adres om je een activatiemail te kunnen sturen. Op die manier zorgen we ervoor dat de app alleen toegankelijk is voor iedereen die voor de Rijkoverheid werkt en gebruik maakt van onze producten en diensten.

  • Met de Serviceinfo-app kun je niet zelf een melding indienen. Hiervoor kun je contact opnemen met onze Servicedesk. Met de Serviceinfo-app houden wij je op de hoogte van actuele storingen, security-issues en gepland onderhoud.

  • De Serviceinfo-app stelt je via pushberichten op de hoogte van nieuwe meldingen. Dat kunnen storingen zijn, maar ook onderhoud aan het netwerk buiten kantoortijd. Je bepaalt zelf of je de notificaties wilt ontvangen en voor welke locatie je ze wilt hebben.

    Bij het installeren van de app kies je één of meerdere departementen waarvoor je meldingen wilt ontvangen. Hierbij kun je ook nog locaties uitschakelen die voor jou niet van belang zijn. Deze instellingen kun je altijd nog aanpassen via het 'hamburgermenu' links boven in de app.

  • De Serviceinfo-app werkt op alle recente iOS-apparaten en is niet alleen beschikbaar voor iPhones (SE, 6, 7 en 8), maar ook voor je iPad.