Succes en kwaliteit door samenwerken

Deze maand waren er bij SSC-ICT twee heuglijke momenten om te vieren: tien jaar samenwerking met O&P Rijk en goedkeurende verklaringen van de Auditdienst Rijk.

Tien jaar partnerschap met O&P Rijk

Op dinsdag 9 april vierde SSC-ICT samen met O&P Rijk hun tienjarige samenwerking. O&P Rijk is dé hr-dienstverlener van het Rijk en bedient ongeveer 160.000 Rijksambtenaren. Zij vertrouwen op SSC-ICT als ICT-partner voor een breed scala aan diensten en producten. Samen zorgen ze er voor dat alle Rijksambtenaren elke maand hun salaris op tijd kunnen ontvangen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst legde Paul van Velzen van SSC-ICT uit: “Naast de werkplekken die we als standaarddienst leveren, verzorgen we voor het hr-landschap van O&P Rijk het technisch applicatiebeheer, de housing en de hosting.” Directeur O&P Rijk Marijke van den Broek benadrukte het belang van de samenwerking voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering van het Rijk.

Vergroot afbeelding
Jeannette Benschop (O&P Rijk) en Paul van Velzen (SSC-ICT) organiseerden deze dag.

Goedkeurende verklaringen van de Auditdienst Rijk (ADR)

Op maandag 19 april ontving SSC-ICT van de Auditdienst Rijk goedkeurende verklaringen, onder meer voor ons beheer van het hr-systeem van O&P Rijk. Met deze verklaringen onderstreept de ADR de kwaliteit van onze dienstverlening. Een verstoring van de processen binnen deze systemen kan een aanzienlijke impact hebben op de continuïteit van de uitbestedende organisatie. Om zekerheid te krijgen over aspecten zoals risicomanagement, cybersecurity en privacy, worden regelmatig audits (onafhankelijke onderzoeken) uitgevoerd.

Vergroot afbeelding
Maarten van der Lippe (ADR), Walter de Nood (ADR), Arno Brouwer (ADR), Joop Groen (SSC-ICT), Rinus Braak (ADR), Mustafa Beşli (SSC-ICT) en Simone Dobbelaar (SSC-ICT)

Een betere Rijksoverheid

Door deze goedkeurende verklaringen is bevestigd dat het beheer van beide systemen in orde is. Directeur van SSC-ICT Joop Groen is tevreden over het behaalde succes: “We zijn er erg blij mee. Er is flink op gestuurd om dit voor elkaar te krijgen.” Arno Brouwer, accountdirecteur ADR, beaamt dit: “Zo maken we met elkaar de Rijksoverheid steeds beter.”