Themamiddag over de cloud bij SSC-ICT

Op dinsdag 14 november organiseerde we als SSC-ICT voor onze klanten een themamiddag over het werken in de cloud. Het thema was ‘De Customer Journey van On Premise naar de Cloud’

Paul van Velzen, afdelingsmanager bij SSC-ICT: ‘Werken in de cloud is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is een ICT-trend, waar we ook als Rijksoverheid niet meer omheen kunnen. We zien steeds meer organisaties die van het on-premise werken afstappen en kiezen om in de cloud te werken. De afgelopen jaren zijn we bij SSC-ICT steeds meer gaan nadenken over wat wij hierin kunnen betekenen voor onze klanten. Met deze themamiddag wilden we ze laten weten waar we staan en wat we aan het doen zijn op het gebied van clouddienstverlening.’

Verschillende afnemers die gebruikmaken van Oracle, SAP en BI (Business Intelligence) waren aanwezig, waaronder managers, architecten en adviseurs. Ook potentiële klanten sloten uit interesse aan. CTO Nardie Scharenborg sprak over het cloudbeleid van de Rijksoverheid en de cloudvisie van SSC-ICT. Het Cloud Center of Excellence (CCoE) gaf vervolgens uitleg over het Cloud Security Framework dat SSC-ICT gebruikt om de cloud veilig te kunnen gebruiken, waardoor veiligheidsrisico's worden verlaagd.

Vervolg

De insteek is om vaker zulke themamiddagen te organiseren. Cloudtechnologie is een rijksbrede ontwikkeling waar we samen met de klant graag aan werken.