Bezoek minister Curaçao aan SSC-ICT

Op woensdag 9 augustus heeft Ornelio Martina, minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening van Curaçao, een werkbezoek gebracht aan SSC-ICT. Wij ontvingen de minister met alle egards en hebben dag een goed beeld gegeven van onze organisatie.

Ter gelegenheid van dit bezoek wapperde deze dag, naast de Nederlandse vlag, ook de vlag van Curaçao op Koningskade 4.

De minister van Curaçao wilde zich in Nederland oriënteren op overheidsdigitalisering en dienstverlening aan zowel interne als externe doelgroepen. Een mooie aanleiding voor de Directie Digitale Samenleving van BZK om aan SSC-ICT te vragen de minister te ontvangen en hem te informeren over onze dienstverlening. 

De minister werd allereerst bijgepraat over de mogelijkheden die het Rijks I-Traineeship biedt aan jongeren binnen de I-domeinen. Daarna ging het woord naar onze COO Ron Roozeboom, die onder meer inging op de ontstaansgeschiedenis van SSC-ICT, ons governance-model, de meerjarige strategie en onze Service Roadmap. Deze presentatie werd door Nardie Scharenborg, John Rosema en Maarten Schröeder aangevuld met hun kennis, ervaring en interessante invalshoeken.

De minister bracht ook een bezoek aan het team Proactieve Monitoring en Beheer (PMB), waar Jos Vreeswijk en Abdallah Houssein een presentatie gaven over hun werkzaamheden. Het team monitort 24/7 álle systemen, op álle locaties binnen ons werkgebied.

We hebben minister Martina een goede indruk gegeven van de dienstverlening van SSC-ICT en vonden het een geslaagde dag.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©SSC-ICT
Het gezelschap dat aanwezig was bij dit werkbezoek van minister Ornelio Martina aan SSC-ICT