Technisch architecten SSC-ICT geïnterviewd door Tweakers

Ted van Drunen en Geert Vuijk, beiden technisch architect Rijkswerkomgeving bij SSC-ICT, spraken onlangs op Tweakers over het werken aan een veilige werkplekinfrastructuur voor ruim 50.000 rijkscollega’s van 7 ministeries.

In het artikel met de titel 'Werken als IT’er bij de overheid: ‘cloud heeft een enorme impact’ leggen zij uit hoe er wordt voorkomen dat data verloren gaat bij de ministeries die SSC-ICT beheert. Als voorbeeld noemen ze de maatregelen die ze nemen wanneer een rijksambtenaar per ongeluk een laptop of usb-stick laat liggen in de trein. Want hoe voorkom je als IT-organisatie dat iemand met kwade bedoelingen aan de haal gaat met de gevoelige data op deze verloren apparaten?

Daarnaast vertellen beide heren meer over het gebruik van de diverse security baselines. Daarmee toetsen ze of de door SSC-ICT aangeboden werkomgeving veilig is. Tot slot komt de impact van de cloudomgeving aan bod. Hoe weten ze binnen hun team de werkplekken in de cloud veilig te houden? En hoe gaan zij om met de ontwikkelingen op het gebied van automatisering en Infrastructure as Code (IaC)?

In dit artikel wordt ook ingegaan op de onlangs gelanceerde game De Queeste der Lage Landen. Hierbij komt ook data engineer Laurens Weijs van het Rijks ICT Gilde (RIG) aan het woord. 

Lees het hele interview op de website van Tweakers.