SSC-ICT lanceert eigen minigame binnen De Queeste der Lage Landen

Vanaf deze week heeft SSC-ICT een eigen minigame binnen het online spel De Queeste der Lage Landen. Dit spel is ontwikkeld in samenwerking met Tweakers en de Rijksoverheid en is gemaakt om IT’ers kennis te laten maken met het werkterrein van verschillende overheidsorganisaties.

Niet alleen SSC-ICT, maar de gehele Rijksoverheid heeft een groeiend tekort aan IT-personeel en is actief op zoek naar IT-experts. Ondanks het rijke aanbod aan vacatures blijkt het bereiken en inspireren van potentiële nieuwe collega’s in de praktijk een grote uitdaging.

Om op ludieke wijze de aandacht van onze doelgroep te trekken, heeft I-AMC, onderdeel van O&P Rijk, in samenwerking met Tweakers een online game bedacht: De Queeste der Lage Landen. Deze is vorig jaar van start gegaan met vier deelnemende rijksoverheidsorganisaties (AIVD, KNMI, Logius en JustID). Inmiddels staat de teller op acht en heeft ook SSC-ICT een eigen minigame.

Wat is De Queeste der Lage Landen?

De Queeste der Lage Landen werd in september vorig jaar gelanceerd. Het is een old-school 8-bit point & click game, waarbij je je eigen karakter kunt kiezen. Doel is om te achterhalen waarom meerdere fictieve systemen platliggen en hoe dit opgelost kan worden. Spelers komen er gedurende het spel achter met welke IT-uitdagingen SSC-ICT te maken heeft. Tijdens de game, die je op je laptop, tablet en telefoon kunt spelen, wordt je IT-kennis dus behoorlijk op de proef gesteld.

Aan het einde van de game, wanneer de opdrachten zijn voltooid, kan er worden doorgeklikt naar de vacatures van SSC-ICT. Ook is een contactformulier beschikbaar, zodat de winnaars direct contact kunnen zoeken met één van de recruiters van SSC-ICT.

Deze minigame van SSC-ICT is te vinden op De Queeste der Lage Landen.

Lees ook het nieuwsbericht hierover op Tweakers.