SSC-ICT organiseert succesvolle Leveranciersdag

Op 30 maart organiseerde SSC-ICT voor de eerste keer een Leveranciersdag. Deze vond plaats op de Koningskade in Den Haag. Het motto van het evenement was ‘samenwerken is samen doen’. Ruim tachtig vertegenwoordigers van verschillende organisaties waren aanwezig en kregen meer uitleg over de strategische koers die SSC-ICT de komende jaren vaart en hoe de samenwerking met de leverancier wordt versterkt.

Nadat COO en dagvoorzitter Ron Roozeboom de aanwezigen welkom had geheten, gaf hij het woord aan Ronald Barendse (pDG VBR). Hij liet weten dat er binnen de overheid grote uitdagingen liggen die we samen met de ervaring en deskundigheid van de leveranciers moeten aangaan.

Samenwerken in nieuwe rol

Vervolgens sprak CEO Erik Joustra de aanwezigen toe. Hij benoemde de ambitie om meer de connectie te zoeken met de markt, op basis van de meerjarenstrategie. Daarnaast hoopt hij dat de leveranciers ook onderling de verbinding zoeken. ‘Mijn droom is dat onze leveranciers elkaar gaan vinden om gezamenlijk bij ons aan tafel aan te schuiven’, aldus Joustra.
CTO Chris Wauters legde uit wat de veranderende positie van SSC-ICT is in de markt. In plaats van een rol als man in the middle tussen de leverancier en de klant, wil SSC-ICT een rol op zich nemen als facilitator, cloud-integrator en trusted technology advisor.

Experts aan het woord

Op deze Leveranciersdag werden inhoudelijke presentaties gegeven door experts van SSC-ICT, waaronder strategische adviseurs. Het ging onder meer over de digitale werkomgeving, maatschappelijk verantwoord opdrachtgeven en inkopen, locatiegebonden services, housing, hosting en applicatie services.

Heldere boodschap

Afsluitend gingen de aanwezige collega’s van SSC-ICT in gesprek met de leveranciers, onder het genot van een hapje en drankje. 'Het is een heldere boodschap die we hebben meegekregen´, liet een van de leveranciers weten. Dankzij de korte en bondige presentaties heb ik een goed beeld gekregen waar SSC-ICT naar op weg is en hoe we de samenwerking kunnen aangaan.'