Storage & back-up: waar liggen de uitdagingen?

Een van de essentiële taken van SSC-ICT is het beheren, beveiligen en doorontwikkelen van de storage & back-up omgevingen van ministeries en ambassades. Wat gaat er goed, waar liggen de uitdagingen en hoe vinden we duurzame oplossingen? Op de website Tweakers verscheen een interview over deze vraagstukken met twee medewerkers van SSC-ICT.

Jurgen Platteel (teamleider Storage en Back-up Services) en Ruud Does (storage engineer File Storage Team) gaan in dit interview in op het gebruik van verschillende storage-systemen, zoals file storage. Zo is met behulp van specifieke building blocks een basis gelegd voor een gestandaardiseerde file storage-infrastructuur. Maar er zijn uitdagingen, bijvoorbeeld hoe we omgaan met de toenemende hoeveelheid data en met cybersecurity.

Welke vervolgstappen?

Samenwerking is cruciaal om tot een duurzame oplossing te komen. 'De komende jaren gaan we de samenwerking met andere afdelingen, zoals applicatiebeheer, virtualisatie, databasebeheerders en andere IT-leveranciers binnen de overheid, verder versterken. De volgende stap is die van verdere standaardisatie naar automatisering.'

Het hele interview, met de titel ´De weg naar een schaalbare en veilige storage & back-up-oplossing voor het Rijk´ is te vinden op de website van Tweakers.