Eerste kennissessie cybersecurity een succes

Op donderdag 3 november organiseerde SSC-ICT een drukbezochte hybride kennissessie, waarbij het thema security uitgebreid aan bod kwam. 

Vergroot afbeelding
Kennissessie 3 november bij SSC-ICT in Den Haag

Hoe zorgt de Rijksoverheid ervoor dat security goed is ingeregeld en dat de eindgebruikers beschermd zijn tegen cyberdreigingen en datalekken?
En hoe vind je een balans tussen openheid en het delen van gegevens, versus het beschermen van je data?

Deze kennissessie was grotendeels via LinkedIn georganiseerd en werd (online) bijgewoond door mensen met raakvlakken in de IT, zowel uit het bedrijfsleven als de Rijksoverheid. Denk aan beheerders, security consultants, IT architecten en IT managers.
Onze CTO Chris Wauters trad op als gastheer, leidde de discussies van het deelnemerspanel en schakelde tussen vragen vanuit de zaal en de chat. 

Hoofdgast van deze kennismiddag was Brenno de Winter, Chief Security Privacy Operations binnen het ministerie van VWS en auteur van ‘Survivalgids voor de digitale jungle´. Hij startte zijn presentatie met een prikkelende titel: ‘Als hackers en katten helpen.’ Met zijn energieke voorkomen en een wervelwind aan anekdotes nam hij het publiek mee in zijn ervaringen met cybersecurity tijdens de COVID-crisis.

CISO Rob van der Voort nam het publiek mee in de fascinerende wereld van cybersecurity bij SSC-ICT en vertelde over de intensieve samenwerking binnen de Rijksoverheid op dit gebied. Ook Esther Stegman, directeur Informatievoorziening en Systemen van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, gaf haar visie op het belang van cybersecurity. Ook belichtte zij de verantwoordelijkheid van de overheid bij het beschermen van onze digitale identiteit. Aan de hand van stellingen over security en digitale identiteit ging het gastenpanel vervolgens met elkaar in gesprek.

Deze kennissessie werd door de deelnemers als zeer geslaagd ervaren, daarom wil SSC-ICT hier zeker mee doorgaan.