Veilig digitaal thuiswerken

Op 2 november 2020 publiceerde de Algemene Rekenkamer het rapport ‘Focus op digitaal thuiswerken’. Het rapport is het resultaat van een onderzoek onder rijksmedewerkers naar de ICT-middelen die zij gebruiken om samen te werken. SSC-ICT gebruikte de bevindingen in de campagne ‘Bewust Veilig Werken’.

Deze campagne ‘Bewust veilig werken’ voor eindgebruikers van SSC-ICT vond plaats van halverwege oktober tot en met eind november 2020 en stond in het teken van de bewustwording rondom veilig werken bij Rijksambtenaren. Er werden in totaal 5 nieuwsbrieven verstuurd naar onze gebruikers. 

De volgende onderwerpen stonden centraal:

  • het belang van een goed wachtwoord
  • beschermen van zakelijke informatie
  • apparaten weerbaarder maken tegen cyberdreigingen
  • privacybewust vergaderen
  • middelen om samen te werken.

Deze onderwerpen zijn ook te vinden onder Veilig werken op deze website. 

Algemene Rekenkamer

Speciaal voor SSC-ICT nam de Algemene Rekenkamer een interview op over de belangrijkste bevindingen uit het rapport. Dit gebeurde, in de vorm van een videocall, dus geheel in lijn met de thuiswerksituatie waarin we zitten.
Dit interview is te vinden op pagina Middelen om samen te werken.