Overheidsdatacenter Rijswijk bestaat 5 jaar

Maandag 4 november vierde het overheidsdatacenter (ODC) in Rijswijk haar 5-jarig bestaan. SSC-ICT directeur Joop Groen bracht een taart en een bos bloemen mee voor de collega’s op locatie.

Een senior Adviseur Bedrijfsvoering bij SSC-ICT blikt terug op afgelopen 5 jaar: ‘Het ODC is een geweldige locatie om te werken met een superenthousiast team dat er helemaal voor gaat. Met z’n allen hebben wij iets moois neergezet waar wij trots op zijn. Ieder van ons heeft het doel om als ODC vooruit te gaan.’

Over het ODC Rijswijk

Het ODC in Rijswijk is een van de vier Nederlandse datacenters van het Rijk. Hier worden dagelijks nieuwe systemen beschikbaar gesteld en wordt de beschikbare ICT-infrastructuur verder uitgebreid. Met het ODC biedt SSC-ICT volledige ICT-services én housing van centrale computersystemen.

Met een speciale normering in 'TIERs' geef je aan hoe goed de beschikbaarheid van een datacenter is. Een TIER-3 datacenter garandeert dat voorzieningen 99,982% beschikbaar zijn. Er is redundantie van de installaties en van de componenten. Dit houdt in dat bepaalde onderdelen dubbel of nog vaker aanwezig zijn. Hierdoor blijft het geheel goed werken wanneer een onderdeel uitvalt.