Twintigduizendste gebruiker over op DWR Next

Twintigduizendste gebruiker over op DWR Next

Afgelopen week werd bij het ministerie van Financiën de 20.000ste gebruiker overgezet op DWR Next; de nieuwe digitale werkomgeving van SSC-ICT. Hiermee is DWR Next inmiddels bij 80% procent van het hun oorspronkelijke aantal eindgebruikers uitgerold, later is daar nog het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) aan toegevoegd; een mooie prestatie. We spraken met Programmamanager Raymond Krop over de successen én de uitdagingen binnen dit project.

‘Trots’ is een woord dat Raymond Krop, Programma Manager DWR Next, de laatste tijd veel laat klinken. Trots op het team en het product, maar ook op de samenwerking met lijnorganisatie en klant. ‘De samenwerking met de afdeling Rijkswerkomgeving (RWO) zie ik als een voorbeeld hoe project en lijn goed samen kunnen werken’, vertelt Raymond. Dirk Verweij, Afdelingsmanager van RWO, sluit zich daarbij aan: ‘Ik ben beretrots op het product dat we leveren en de samenwerking met elkaar is buitengewoon goed’.
Planning
Raymond: ‘Er wordt door iedereen keihard gewerkt om DWR Next uit te rollen bij verschillende ministeries. We hebben alleen dit jaar al de Inspectie SZW, ILT, FMHaaglanden en P-direkt uitgerold en zijn momenteel bezig met SZW en Financiën. De komende maanden staan uitrollen gepland bij VWS en het Rijksvastgoedbedrijf, dus we zijn lekker druk. Ondertussen zijn we ook bezig met de voorbereidingen om bij JenV uit te rollen, daar moeten we eerst twee fysiek gescheiden netwerken aan elkaar knopen voordat we verder kunnen, dus daar gaan we na de zomer uitrollen.

Ontwikkeling
‘We hebben de laatste tijd mooie stappen kunnen maken met DWR Next.’ vertelt Raymond. ‘We zien dat ook terug in de waardering die we van gebruikers terugkrijgen. Bij de enquêtes die we na iedere uitrol uitsturen, krijgen we iedere keer een ruime voldoende. Natuurlijk worden er door de gebruikers ook kritische noten gekraakt, met name over de snelheid van DWR Next in het eerste kwartaal. Omdat er extra beveiligingssoftware geplaatst moest worden vanwege de dreigingen met Spectre en Meltdown, werd helaas ook de werkomgeving minder snel. Daar zijn wij uiteraard mee aan de slag gegaan en de gebruikers zouden de verbeteringen binnen enkele weken al moeten gaan merken. Maar ook zonder deze verbeteringen, is de opstarttijd al behoorlijk korter dan in de oude omgeving en zijn we bijna weer terug bij onze doelstelling van 1 minuut.’’

Tot slot
‘Vanuit het project zijn wij heel blij met de samenwerkingen met verschillende teams aan klantzijde, uiteraard zijn er wel eens hobbels die we samen moeten nemen, maar dat maakt het werk juist boeiend. Over het algemeen werkt het zeer plezierig samen.’ Met de uitrol bij Financiën zitten we nu op ruim 20.000 gemigreerde collega’s, en we hebben rond de 13.000 nieuwe apparaten uitgegeven. Dat zijn in mijn ogen hele mooie cijfers.’