Slimme samenwerking versterkt banden

Slimme samenwerking versterkt banden

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) stapt over naar Cisco Netwerktechnieken voor de decentrale infrastructuur van hun netwerk. Zij kiezen voor ISE, Prime, en Wireless om hun panden te ontsluiten en te voorzien van netwerkbeveiliging. SSC-ICT heeft ruime ervaring met Cisco-netwerken. Daarbovenop komt de extra expertise, opgedaan bij de Campus-omgeving in de Rijnstraat. Shared Service Center ICT (SSC-I), de ICT-dienstverlener van de DJI, wilde meer weten en kwam daarom op de Koningskade op bezoek.

De kennissessie is een schoolvoorbeeld van rijksbrede samenwerking en collegialiteit. De architect en engineers van DJI kwamen bijeen met de specialisten van SSC-ICT. Vooral de engineers waren betrokken bij het design en opbouw van de Rijnstraat.

SSC-I ontwikkelt, bouwt, implementeert en beheert ICT-werkplekken, applicaties en infrastructuur. Ze werken ook voor andere overheidsorganisaties, zoals de Raad voor de Kinderbescherming. Daarnaast is SSC-I voorkeurspartner voor een aantal justitiële instellingen. Met ICT dienstverlening als gemene deler werden ervaringen gedeeld. Projectleider Rob Christensen van SSC-I is tevreden over de kennissessie: ’De sessie was uitermate goed georganiseerd door SSC-ICT waarbij de juiste betrokkenen van beide partijen aanwezig waren.’ DJI had voorafgaand technische vragen opgestuurd; deze zijn tijdens de sessie behandeld.