Inspectie Leefomgeving en Transport over op DWR Next

Inspectie Leefomgeving en Transport over op DWR Next

Het was een flinke logistieke uitdaging voor het programmateam DWR Next van SSC-ICT. Om alle 1350 collega’s van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van de nieuwste werkomgeving DWR Next te voorzien, moest op vier locaties in het land worden uitgerold. Nu de laatste ILT’ers over zijn op DWR Next, kan worden teruggekeken op een succesvol traject.

In totaal zijn er 800 nieuwe laptops uitgegeven en zijn de overige ILT laptops voorzien van DWR Next. De uitrol startte in januari dit jaar op de Rijnstraat in Den Haag, gevolgd door Zwijndrecht. In maart volgden uitrollen op de locaties Hoofddorp en Utrecht. Vanuit SSC-ICT en ILT werkten ongeveer 20 collega’s met elkaar samen om de uitrol tot een succes te maken.

Trots

Projectmanagers Patrick Donker (ILT) en Patrick van der Blom (SSC-ICT), zijn trots op het resultaat. ‘Het is mooi om te zien dat we vanuit ILT en SSC-ICT tijdens de uitrol gezamenlijk de schouders eronder hebben gezet. Hierdoor hebben we er voor kunnen zorgen dat de ILT collega’s in meerderheid zonder problemen en vragen over konden stappen naar hun nieuwe werkplek; DWR Next’, aldus Patrick Donker.

Koudwatervrees

De doelgroep van de ILT-uitrol bestond voornamelijk uit inspecteurs, wat het extra interessant en uitdagend maakte. Patrick van der Blom vertelt: ‘De inspecteurs van ILT moeten overal in het land hun werk kunnen doen. Voor hen is de correcte werking van hun laptop met UMTS connectie, inclusief de vele bedrijfsspecifieke applicaties, van essentieel belang. Het is begrijpelijk dat sommige collega’s van ILT enige koudwatervrees hadden na de aankondiging van DWR Next. De angst dat er applicaties of onderdelen daarvan niet zouden werken, is logisch. Daarvoor is goede communicatie en vertrouwen essentieel.’


Reacties van de gebruikers
De eerste geluiden vanuit de ILT-organisatie zijn positief. Ook Marc Schoo (Hoofd Handhaving Luchtvaartbedrijven bij ILT) heeft goede woorden over voor het projectteam: ‘Mijn complimenten voor de wijze hoe de uitrol is verlopen. Ik hoor weinig tot geen klachten en als ze er al zijn, dan zijn ze zeker niet aan de mensen gericht.’ In het kader van nazorg blijft SSC-ICT de komende tijd een vinger aan de pols houden, zegt Patrick van der Blom: ‘We dragen er zorg voor dat onvoorziene issues zo snel mogelijk worden opgelost zodat het project tot een gezamenlijk succes wordt gemaakt. Wanneer de gebruikers tevreden zijn, zijn wij dat ook!’