Succesvolle eerste week in Rijnstraat 8

Succesvolle eerste week in Rijnstraat 8

Na maanden van voorbereiding was het op maandag 19 juni eindelijk zover: de eerste groep rijksambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) begon hun werkdag in Rijnstraat 8. Een kantoor met flexibele werkplekken dat door meerdere organisaties wordt gedeeld en waar meer dan 6000 (rijks)ambtenaren werken.

Dienstverlening

Om te zorgen dat alle bewoners hun werkplek als positief en prettig ervaren, is flink wat werk achter de schermen verricht. Zo heeft SSC-ICT in de bouw en tijdens de oplevering alle ICT opgeleverd. Denk aan honderden wifi-punten, streng beveiligde netwerken en arbo conforme bureau-uitrusting. Dit volgens de beveiligingsnormen die gelden voor de verschillende organisaties. In Rijnstraat 8 zijn eigentijdse werkplekken, vergaderfaciliteiten en voorzieningen opgeleverd, zodat (rijks)ambtenaren efficient en plezierig kunnen (samen)werken.

Moderne voorzieningen

De dienstverleners SSC-ICT en FMHaaglanden hebben nauw samengewerkt om te zorgen dat de bewoners zo intuïtief en plezierig mogelijk gebruiken kunnen maken van de gemakken die Rijnstraat 8 te bieden heeft. Zo is er een PandInfo app ontwikkeld, kunnen bewoners overal in het pand printen en er is een uitstekende telefonische dekking van de 1e tot de 16e verdieping.

Bewoner centraal

De floorwalkers van SSC-ICT, FMHaaglanden en PoortCentraal staan vanaf de opening klaar. Medewerkers kunnen bij hen terecht met allerlei ICT of facilitaire vragen. De floorwalkers werden door ambassadeurs van het ministerie van IenM beoordeeld als ‘geduldig en plezierig’. Naast de floorwalkers staan ook de servicebalie en de telefonische helpdesk klaar om te assisteren.

De komende weken verhuizen ook onderdelen van de ministeries van Veiligheid en Justitie en Buitenlandse Zaken naar dit kantoor.