Bouwen op een goed fundament in 2018

Bouwen op een goed fundament in 2018

Het afgelopen jaar stond voor SSC-ICT in het teken van vernieuwingen. Directeur Sylvia Bronmans blikt terug en kijkt vooruit: “We hebben grote projecten gedraaid en geïnvesteerd in onze dienstverlening, terwijl we ondertussen één organisatie aan het vormen waren. Daarbij hebben we soms de grenzen opgezocht van wat er mogelijk was en dat was best weleens spannend. Maar de basis ligt er nu, zodat we in 2018 verder kunnen gaan bouwen op een goed fundament!”

Terugblik 2017

”Ik ben trots op de motivatie van de SSC-ICT’ers.”, zegt Sylvia. “De arbeidsmoraal en het commitment van onze mensen is echt bovengemiddeld. We hebben ongelofelijk hard gewerkt en een enorme inzet getoond om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Zo konden we grote projecten opleveren, zoals Rijnstraat 8, de insourcing van de IT van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en de uitrol van een digitale werkplek voor 4460 medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Ook hebben we het afgelopen jaar de apps Plekchecker, Pandinfo en Serviceinfo ontwikkeld: handige hulpmiddelen voor de mobiele rijksambtenaar, die overal moet kunnen werken, in binnen én buiten Nederland.”

Speerpunten voor 2018

De ontwikkelingen in de IT gaan razendsnel, en de vraag naar de diensten van SSC-ICT is hoog. Speerpunten in het jaarplan SSC-ICT 2018 zijn daarom onder meer: security, een hogere beschikbaarheid en efficiënter beheer. Daarnaast wordt er voor veel Haagse panden geïnvesteerd in de IT-services, zoals bijvoorbeeld wifi en AV.

In deze dynamiek vindt Sylvia het belangrijk om te zorgen dat medewerkers goed bij blijven qua kennis en competenties: “De IT-arbeidsmarkt is druk en complex en we beginnen de impact van de war on IT-talent steeds sterker te merken. Juist daarom investeren we in kennis, ontwikkeling en kwaliteit van onze mensen. We hebben hier een enorm interessante en aantrekkelijke werkomgeving met veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Het was dan ook een mooi moment toen SSC-ICT deze maand vanuit het niets een 32e plek bemachtigde in de jaarlijkse Top 100 Beste ICT-Werkgevers van Computable.”

Sylvia: “Ik wens iedereen vooral een gezond en voorspoedig 2018 toe. Wij zijn klaar voor een nieuw jaar van inspirerend en succesvol samenwerken als dienstverlener die bijdraagt aan een sterke en slimme overheid!”